Programació NeuroLingüística (PNL)

Definir la PNL és tot un repte, doncs segons per què la utilitzis prendrà un sentit o un altre. De totes maneres, em decanto per aquesta:

La PNL és pràctica; un conjunt de models, habilitats i tècniques per pensar i actuar de forma efectiva en el món. El propòsit de la PNL és ser útil, incrementar les opcions i millorar la qualitat de vida.

“Introducción a la PNL” de J. O’Connor i J. Seymour

La PNL parteix d’unes pressuposicions bàsiques que ens ajuden a comprendre millor la seva finalitat:

La PNL és vivencial i pràctica, i s’aplica a la comunicació, l’acompanyament al canvi i a l’excelència personal.

La PNL ens dóna eines per comunicar-nos millor, tant en les nostres relacions laborals, socials, familiars, etc., com la comunicació que tenim amb nosaltres mateixos. Així doncs, saber com aplicar un bon rapport i donar un bon feedback, com posar-se al lloc de l’altre per comprendre el seu punt de vista i definir uns bons objectius per marcar la direcció són tant sols alguns exemples de com millorar la nostra relació amb el món exterior. I em de recordar que igual d’important és la comunicació amb nosaltres mateixos, perquè som amb qui més ens comunicarem al llarg de la nostra vida. Per aquesta raó, decidir el tipus de diàleg intern que volem tenir també es pot modelar amb la PNL.

Amb el canvi i l’excelència personal aconseguim ser la persona que volem ser. D’aquesta manera, quan transformem creences limitants en possibilitadores, quan podem convertir les pors en oportunitats, quan podem afrontar situacions inicialment desagradables amb un estat intern apropiat que ens permeti transitar-les adequadament, s’obre davant nostre un ventall de possibilitats per decidir en cada moment l’opció més òptima per viure els resptes que ens presenta la vida. Dit d’altra manera, tenim el poder i està a les nostres mans adoptar una actitud més conscient, flexible, positiva i responsable amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn.

Algunes tècniques PNLeres i afines són:

QUÈ OPINEN ELS CLIENTS

Amb la PNL ara és un gust la motivació per cuidar-me.

Josep Maria, enginyer

Gràcies a la PNL, la meva relació de parella i amb els meus fills ha millorat, doncs ara ens entenem molt millor.

Maite, professora

El meu nivell d’autoexigència i control em generaven molt d’estrès. Després de retocar el meu diàleg intern amb la PNL, ara em prenc les coses d’una altra manera i estic més tranquila.

Júlia, empresària


~Rumb al teu Nord Personal~