Obesitat, sobrepès i addiccions alimentàries. Sana la teva relació amb els kg i els aliments

Quan hi ha dificultat per baixar de pes o bé arribes a un límit i d’allà no pots passar, el més probable és que els teus kg tinguin una funció i un missatge per tu. Aquí t’exposo un exemple:

  • Em vull aïllar/no vull que em mirin, i la manera de fer-ho és agafant volum.
  • Vull protegir-me per evitar ser ferit, i el meu cos és la meva muralla, la meva armadura, la meva protecció.
  • S’ha patit una pèrdua important, i com que el buit és difícil de soportar, l’omplo amb els aliments (i guanyo kg).

Davant d’aquesta situació, les preguntes claus són qui sóc jo amb aquests kg de més i qui seria sense ells, i la meva relació amb ells i amb el que signifiquen. A partir d’aquí, s’identifiquen els motius, que en el fons són creences, i amb el coaching wingwave® les anirem canviant i també posarem recursos, fins que el propi cos et dongui permís per poder deixar anar aquests kg extres perquè ja no els necessita.

Addicionalment, ambé hi poden haver raons sistèmiques, especialment que tenen a veure amb la nostra relació amb la mare, que és la font d’on ens ve l’aliment primari.

També intervenen factors com l’autoestima, l’acceptació del nostre cos i de nosaltres mateixos, i la relació que tenim amb els aliments. Per tant, en aquest procés treballem les creences limitants que poguem tenir sobre nosaltres mateixos, així com testar cada part de la nostra imatge davant d’un mirall per comprovar si hi ha estrès quans ens hi mirem.

Relacionat amb aquest últim, quan ens sentim “addictes” a determinats aliments, com la xocolata, els cacauets, les patates fregides, la bolleria, els turrons, vi i cervesa, etc., és que els hi hem evocat una sobrecàrrega emocional positiva, per tant, no és l’aliment en sí el que ens atrau, sinó l’emoció que li hem associat d’alguna manera, com la felicitat, el plaer, l’esforç, m’ho mereixo, plenitud, confiança, etc. Per exemple, “la xocolata em dóna felicitat/plaer” o bé “em mereixo les patates per tot l’esforç del dia d’avui”. Si és el cas, amb el coaching wingwave del revés, “desencantem” aquests aliments i li demanem al cos a través de la kinesiologia permís per reduir-ne el seu consum, fins a uns límits que, malgrat que no són el millor dels aliments, en poguem consumir una quantitat moderada només pel fet de que ens vénen de gust de tant en tant.

Articles relacionats

~Pròximament~


~Rumb al teu Nord Personal~